sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Live: Tuomari Nurmio & Spuget @ Vastavirta

Eilinen Tuomari Nurmion keikka olisi voinut olla nautittava, jos olosuhteet olisivat sen sallineet. En haluaisi mitenkään stereotypisoida, mutta toki Vastavirralla yleisö nyt tuppaa olemaan vähän erilaista kuin esim. Klubilla perus lauantai-iltana. Eikä siinä ole mitään vikaa! Tavallaan tunnen oloni siellä oikein kotoisaksi ja olisin aivan yhtä kettuuntunut missä paikassa tahansa, jos ihmiset käyttäytyisivät tuolla tavalla. Eli eivät käyttäytyisi ollenkaan. Vastavirralle oli eilen sattunut sellainen kunnon keskittymä häiritseviä ihmisiä. Tässäpä muutama syy, toivottavasti kukaan ei ota tätä liian tosissaan.

1. Jos sinulla on metrin pituiset rastat, älä tanssi ja hypi ja pompi niin, että rastasi ovat kirjaimellisesti toisten suussa. Koko ajan.

2. Ketään ei tietenkään olisi voinut edes pyytää olemaan vähän rauhallisemmin, koska käyttäytymisen takana ei tainnut olla pelkkä alkoholi.

3. On todella hienoa, että keikkapaikka on esteetön ja sinne pääsee myös pyörätuolilla. Silloin paikkasi on tietenkin eturivissä. Mutta kieltämättä se vähän häiritsee, jos koko ajan ramppaa eturivistä pois ja takaisin ajaen samalla ihmisten varpaiden päältä. Sen lisäksi huoltajasi on aivan liian humalassa ja käyttää sähköpyörätuolin ohjausta niin äkkipikaisesti, että eturivissä meinaa sattua ihmisiin. Huoltaja ei pyydä anteeksi, vaan alkaa haastaa riitaa.

4. Jostain syystä on aina aika hurjaa nähdä vanhempieni ikäisiä ihmisiä aivan sekaisin, silmät lautasen kokoisina. Nuoriin olen toki tottunut. 

5. Jos rikot lasin lattialle niin, että se saattaa aiheuttaa ikäviä vaaratilanteita, ole hyvä ja vie lasi vaikka baaritiskille.

6. Jos tulet keikalle, keskity siihen. Kuulumiset ja rakkaudentunnustukset ehtii vaihtaa keikan jälkeen.

7. Rastanainen tanssii edelleen ja piiskaa rastoillaan.

8. Rastanainen ja pari muuta alkavat vetää paritanssia ja tarvitsisivat koko lattian itselleen. Kun se ei ole mahdollista, tyydytään törmäilemään toisiin oikein urakalla, muista välittämättä.

Pointtini on vain se, että niin kuin elämässä yleensäkin myös keikoilla on hyvä ottaa toiset huomioon. Hauskaa pitää pitää, mutta sen voi tehdä vähemmän häiritsevälläkin tavalla.


4 kommenttia:

we never stood a chance. kirjoitti...

Eikös Tuomarin kirjassakin ole hyviä otteita näistä yleisön jäsenistä. Taitaa leimata enemmän Tuomarin faneja tää kuvailemasi kuin vastiksen jengiä, vaikkakin paikalla itse einiinhyvin viihtyneenä voin kyllä allekirjoittaa kaikki mainitsemasi kohdat.

Oona kirjoitti...

En olekaan perehtynyt kirjaan, mutta voihan se niinkin tosiaan olla. En ole muilla Nurmion keikoilla kyllä törmännyt vastaavaan. Toisaalta monilla keikoilla on omat häirikkönsä, eilen niitä vain oli tavallista enemmän. Ensi viikolla (Samae) ehkä parempi tuuri!

we never stood a chance. kirjoitti...

Samae Vastiksella? Eikai?

Oona kirjoitti...

Ei toki! Yo-talolla! Ilmaisin itseäni vähän huonosti. Mutta että jos silloin voisi kuitenkin keskittyä olennaiseen eli keikkaan. :)