maanantai 8. huhtikuuta 2013

Biisi: The National - Demons

Kuva: Deirdre O'Callaghan
The National julkaisi tänään ensimmäisen singlen 20.5. levitykseen lähtevältä Trouble Will Find Me -albumiltaan. Kaihoisaa ja kaikuvaa, ajoittain valtaviin mittasuhteisiin kasvavaa poppia soittava newyorkilaisyhtye jatkaa tutulla linjalla, mutta Demons ei siltikään kuulosta hetkeäkään tylsältä eikä siitä tule sellainen fiilis, että plaah, tämähän on kuultu jo. Päinvastoin. Tätä haluaa kuulla lisää.

Bändi esitti vastikään Berliinissä muutamia uusia kappaleita, ja joku tietenkin onnistui taltioimaan ne. Biisit voi kuunnella täällä joskaan laatu ei ole aivan priimaa.

The National saapuu keikalle Helsingin jäähalliin 31.10. Olin onnekas saadessani nähdä bändin Kulttuuritalolla keväällä 2010, joten olen satavarmasti metsästämässä lippua perjantaiaamuna. Kulttuuritalon kokemus oli vain niin hieno ja ehdottomasti yksi syvimmin vaikuttaneista keikoista elämässäni. Tämän bändin soundissa, lyriikoissa ja olemuksessa on sitä jotain, mikä tekee siitä vähän elämää suurempaa.

(Huomasin muuten kummallisen jutun yhtyeen kiertuelistassa: Helsinki ja Kööpenhamina ovat ohjelmassa, mutta Tukholma ei. Kerrankin meitä onnisti.)


2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hui, pitkästä aikaa tuli se fiilis kun menee kylmiä väreitä ja vesi nousee silmiin ja pala kurkkuun kun on vaan niin hienoa. Mie jotenkin pelkäsin että kun The National on aina ollut niin upea, että jos se nyt jotenkin meneekin pilalle, että jos uusi levy onkin jotenkin...huono. Mutta ainakin tämän biisin perusteella pelko oli onneksi turha. Ja ehdottomasti huomisaamuna pitää olla kärkkymässä lippuja keikalle!

Oona kirjoitti...

Jes, hyvä myö! Saatiin liput! Veikkaisin, että lokakuun lopussa syysmasennus alkaa hiipiä mieleen, joten keikan ajoitus on aika täydellinen.

Demons on kyllä aivan samaa tasoa kuin vaikka High Violetin biisit, joten olen luottavaisilla mielin uuden albumin suhteen.

En vain malttaisi odottaa.