maanantai 15. huhtikuuta 2013

Bändiesittelyssä: Phenomenal Creature

Kuva: Hemmo Rättyä
Helsinkiläinen Phenomenal Creature on sykähdyttävintä kuulemaani uutta suomalaista musiikkia hetkeen. Vaihtoehtofolkia soittava, viisi vuotta kasassa ollut yhtye luottaa akustisten instrumenttien voimaan ja kokoonpanossa onkin kitaran lisäksi muun muassa poikkihuilu, viulu ja sello. Joona Mäkelän tumma ja vahva ääni yhdistettynä Rosita Mannisen, Ilari Launosen, Seidi Guzejevin ja Saara Viikan laulamiin harmonioihin toimii aivan uskomattoman hyvin ja korostaa melodioiden kauneutta.

Phenomenal Creaturen folk ei ole folkia tavallisimmasta päästä. Kappaleiden tahtiin tahtoisi tanssia jo ihan senkin takia, että yhtye soittaa yhteen niin ytimekkäästi ja vaikka tunnelma onkin välillä haikeahko, tempo ei laahaa ja melodiat ovat tarttuvia. Yhtyeen instrumenttivalikoima lisää etenkin sovituksiin hauskoja yksityiskohtia. Phenomenal Creaturen musiikki on yksinkertaisesti uskomattoman mukaansatempaavaa.

Songbird tuo hieman mieleen Noah and the Whalen kakkosalbumin folkahtavan indien, ja Quiet Flower Bed puolestaan vie kuulijan lähes Nick Cave and the Bad Seeds -tunnelmiin. Caven tummahko ja ennalta-arvaamaton rock on ylipäänsä hyvä vertaus, koska Mäkelän laulussa ja yhtyeen heittäytyvässä soitossa on aistittavissa samanlaista asennetta ihan jo levyn perusteella, ja äänimaisemassa on samankaltaista monimuotoisuutta. Toivottavasti pääsen näkemään tämän bändin joskus livenäkin. 

Phenomenal Creaturen samanniminen debyyttialbumi julkaistiin 11.4. ja alla on kuunneltavissa levyltä julkaistut singlet. Albumin voi kuunnella ja ostaa vaikka Bandcampin kautta.Vuonna 2009 ilmestynyt EP puolestaan löytyy esimerkiksi Soundcloudista.
2 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Hei olipa siistin kuulosta musaa! Kiitti vinkistä ja kivaa kevättä. :)

Oona kirjoitti...

Eikös olekin! Hienoa, että siekin tykkäät! Ja kiitos, hyvää kevättä siullekin. :)