tiistai 9. huhtikuuta 2013

Biisi: Shine 2009 - Eurozone

Elektropopduo Shine 2009:n syksyllä julkaistavan toisen albumin ensimmäisen single on nyt kuultavissa. Politiikan tutkimuksen opiskelijana minulla tietenkin lähtee erilaiset ajatukset liikkeelle, kun kappaleen nimi on Eurozone ja albumikin on nimetty mukavasti Our Nation. Kommentointia Euroopan poliittisesta tilanteesta ja rahan vallasta. Just hyvä. EU onkin suosikkiaiheeni.   
It's easy when you know how to do it
let's make a profit
Kappale alkaa yllättävästi kirkonkello- ja oopperalaulusämpläyksellä, joka kaikuu ajoittain kappaleen taustalla alun jälkeenkin, mikä tuo sovitukseen mielenkiintoisen lisän. Musiikillisesti Eurozone on vanhan tutun Shine 2009:n kuuloinen eikä kirkonkellojen lisäksi tarjoa mitään suuria yllätyksiä, mutta kuuntelen tätä nyt kymmenettä kertaa putkeen, joten kyllä tämä korvaa miellyttää! Vahva ja tarttuva bassolinja, siellä täällä hauskasti laskeutuva kitarariffi ja rento, mutta tanssittava rytmi on selkeästikin hyvä resepti.

En ole mikään suuri elektronisen musiikin ystävä, mutta Shine 2009 kuulosti todella hyvältä jo silloin, kun kuulin yhtyeen musiikkia ensimmäisen kerran Lost In Musicissa vuonna 2010. Doris oli täynnä musiikkiväkeä, ja Shine 2009 hurmasi minut tarttuvalla ja rauhallisen letkeällä soundillaan. Sami Suovan ja Mikko Pykärin duo sai paljon ansaittua huomiota vuonna 2011 julkaistulla Realism-debyytillään, ja vaikkei ensimmäisen maistiainen mitään pyörän uutta keksimistä ennustakaan, odotan kyllä jatkoa innolla!

Pakko myös rakastaa singlen kannessa olevaa laavalamppua. 


Ei kommentteja: