sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Yöllistä MBV-draamaa ja uutta Suedelta

Tänä aamuna facebookini news feed oli ihan täynnä kolmea sanaa: My Bloody Valentine. No niin, yhtye tosiaan ilmoitti ehkä pari viikkoa sitten, että heiltä tulee neljäs albumi. 21 vuoden jälkeen. Pari päivää sitten jollain keikalla puolestaan ilmoitettiin, että enää enintään kolme päivää julkaisuun. Ja viime yönä se sitten tapahtui: facebookin kautta tuli linkki sivultolle, jossa albumin voi kuunnella. Porukka meni sekaisin, ja kun kaikki yrittivät kuunnella albumin yhtä aikaa, parin tunnin päästä sivusto olikin jo alhaalla ruuhkan vuoksi. Hullu kaaos! Mutta mitä muuta voi odottaa, jos odotutat ihmisiä 21 vuotta, 2 kuukautta, 29 päivää ja 23 tuntia (kiitos Spin laskemisesta)?

Spin kertoo myös, että turhautuneet, kaikki muut menonsa peruuttaneet fanit alkoivat sitten purkaa luovuuttaan toisin keinoin, kun eivät päässeetkään heti käsiksi albumiin. Twitter tulvi MBV-viesteistä, yhtyeen Wikipedia-sivua muokattiin luovasti, ja kaiken lisäksi joku laittoi pystyyn adressin (White House Petition) nettisivun kuntoon saamisen puolesta.

Huh, ihan mieletöntä. Näin paljon draamaa ja tapahtumaa sillä välin, kun nukuin! Ihanaa, kun ihmiset vielä odottavat uutta musiikkia näin kiivaasti ja suhtautuvat siihen intohimoisesti. En ehkä olekaan yksin asian kanssa.

Suede ei ole ollut yhtä mysteerinen liikkeissään kuin MBV, kun he julkaisivat eilen musiikkivideon It Starts and Ends With You -singleen. Ihan silleen normaaliin tapaan laittamalla videon vain Youtubeen. Bloodsports-niminen albumi julkaistaan 18.3., ja se on Sueden ensimmäinen albumi yli vuosikymmeneen. Vanhatkin jaksavat!


2 kommenttia:

Aki kirjoitti...

Joo seurasin hämmentyneenä tätä musanörttien ja muiden hekumaa uudesta MBV:stä. Itse en vielä ole uskaltanut kuunnella, koska tällaisen hypen jälkeen pitää levylle antaa aikaa ja tilaa kunnolla. Yhtään MBV:tä en omista, mutta jotain kiehtovaa siinä yhtyeessä ja musiikissa silti on. Oletko itse kuunnellut uutta?

Oona kirjoitti...

Onhan tuo saanut todella hyviä arvioita ainakin! En sitten tiedä, miten iso osa niistä on vain onnea uudesta albumista. Miulla on vähän ristiriitainen suhde tuohon shoegaze-meininkiin noin ylipäänsä, joten en ole vielä kuunnellut kuin yksittäisiä kappaleita. Että miekin tartteen sen levyn kanssa aikaa. Mutta kova yritys on kyllä tykätä siitä.