sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Ukkosmaine - Pallosalama

Joensuusta lähtöisin oleva Ukkosmaine julkaisi juuri Pallosalama-nimisen sinkun maaliskuussa ilmestyvältä samannimiseltä albumiltaan. Kappale hämmensi ensikuuntelulla, koska se on selkeä irtiotto yhtyeelle niin tunnusomaisesta diskokompista, mutta uudistuminen tekee hyvää ja Pallosalama kuulostaa raikkaalta ja edelleen vahvasti Ukkosmaineelta.

On hienoa, miten pitkälle Ukkosmaine on päässyt. Yhtye on perustettu vuonna 2004 (jolloin nimenä oli Klaus Thunder & Ukkosmaine) ja ensimmäiset vuodet kappaleet käsittelivät hyvin paljon Joensuuta varsin romantisoivassa mielessä. Ajan myötä lyriikoiden aiheet monipuolistuivat, nimi vaihtui, mutta diskokomppi säilyi. Jos tätä musiikkia tehtäisiin väärällä asenteella (tavoitteena listahitit), lopputulos ei olisi uskottava. Tässä kaikki kuitenkin loksahtaa kohdilleen: Ukkosmaine tekee musiikkia tosissaan, mutta ainakin itselleni siitä välittyy aitous ja tekemisen ilo. Musiikkiakaan ei pitäisi ottaa liian vakavasti.

Ukkosmaineen viides pitkäsoitto Pallosalama ilmestyy 15.3. bändin oman Juki Records -levy-yhtiön kautta.  Jos yhtye ei ole ennestään tuttu, voi tuotantoa kuunnella täältä ja täältä. Pitkän linjan Ukkosmaine-fanina voin lämpimästi suositella myös heidän keikkojaan, jotka ovat aina melkoisia elämyksiä. Keväällä Ukkosmaineen voi nähdä ainakin seuraaviin aikoihin seuraavissa paikoissa:

09.03. Paar Veini, Tallinn (EST)
23.03. Semifinal, Helsinki
28.03. Telakka, Tampere
30.03. Henry's Pub, Kuopio
26.04. Kerubi, Joensuu
27.04. Club Colo, Savonlinna
30.04. Vakiopaine, Jyväskylä


Ei kommentteja: