lauantai 2. helmikuuta 2013

Uutta kotimaisilta: Neøv ja Neat Neat

Neøv on ehtinyt julkaista jo muutaman kiinnostusta herättäneen ja loppuunmyydyn EP:n ja kiertää Euroopassa, ja 8.2. julkaistaan debyyttialbumi Orange Morning. Enää pari päivää odotusaikaa siis! En tiedä miksi albumin nimi viehättää niin paljon - ehkä se on tämä pimeä talvi.

Juankoskelta/Kuopiosta lähtöisin olevan yhtyeen perustajajäsenet ovat veljekset Anssi ja Samuli Neuvonen. Bändin nimi oli alunperin Neufvoin, mutta kokoonpanon muuttuessa muuttui myös yhtyeen nimi. Anssi Neuvonen on pääosin vastuussa Orange Morningin kappaleista, joita hän kirjoitti kiertäessään Rubikin kanssa muun muassa Yhdysvalloissa. Levyn ovatkin tuottaneet Rubikin Artturi Taira ja Sampsa Väätäinen.



Toinen jakamisen arvoinen yhtye on nelihenkinen vaihtoehtorockia soittava Neat Neat, joka julkaisi juuri Berliinin Kaiku-studioilla äänitetyn Olympus Mons -singlen. Yhtye on aiemmin julkaissut pari EP:tä, mutta tuntuu siltä, että nyt heillä on tekemisessään uusi vaihde päällä, joten tätä bändiä kannattaa pitää silmällä!

Vinkkinä kaikille helsinkiläisille: Neat Neat toimii lämppääjänä Neøvin levynjulkkareissa 8.2. Bar Loosessa. Sinne!


Ei kommentteja: