perjantai 15. helmikuuta 2013

Illan keikka: Pariisin kevät

Jee! Tänä iltana on Pariisin kevään keikka Tampereen Yo-talolla! Ihanaa päästä keikalle pitkästä aikaa (edellisestä on siis kulunut kaksi viikkoa). Tämä on kolmas kerta, kun näen kyseisen bändin Yo-talolla, ja aina ennen Arton ääni on hukkunut soitinten alle. Toivotaan parempaa miksausta tälle illalle.

Toinen valituksen aihe on soittoaika: 23.30. Ymmärrän, että nyt on perjantai, mutta puoliyö on yksinkertaisesti aivan liian myöhäinen soittoaika. Englannissa oli mahtavaa, kun kaikki keikat olivat ohi viimeistään klo 23 eikä seuraava päivä mennyt pilalle väsymyksen takia. Myöhäisiä soittoaikoja perustellaan tietenkin alkoholin myynnillä, mutta tulevatko ihmiset oikeasti keikkapaikalle niin aikaisin, että juomia ehditään myydä tarpeeksi? Vähän epäilen. Olen itse usein keikoilla turhan aikaisessa, ja monesti hengailen paikan päällä melkein yksinäni, kun porukka raahautuu paikalle vasta vähän ennen keikkaa.

Englannin systeemissä on sekin hyvä puoli, että ihmiset jäävät helposti klubille keikan jälkeen, mutta itselleni ei tulisi mieleenkään jäädä esimerkiksi tänä iltana Yo-talolle, koska kello tulee olemaan noin 01 keikan loppuessa. Mutta jos keikka loppuisi klo 23 ja Yo-talolla olisi sen jälkeen vielä jokin klubi-ilta, jäisi iso osa ihmisistä varmasti sinne keikan jälkeenkin. Perjantai-iltahan olisi tuolloin vielä nuori.

Olen varma, että aikaisemmat soittoajat olisivat myös artistien mieleen, joten toivottavasti tähän tulisi joskus jokin muutos.


Ei kommentteja: