maanantai 11. helmikuuta 2013

Kurt Vile: Wakin on a Pretty Day

Kitaranero ja kiharoistaan helposti tunnistettava philadelphialainen Kurt Vile on tullut takaisin! 2011 julkaistu Smoke Ring For My Halo -albumi oli todella hieno kokonaisuus psykedeelisen rockin, indierockin ja folkin nerokasta sekoitusta, ja ainakin tämä ensimmäinen julkaisu uudelta albumilta vihjaa tyylin pysyneen samana.

Yhdeksänminuuttinen Wakin on a Pretty Day sisältää kaikki Kurt Vile -soundin peruselementit: kevyesti wah-wah-pedaalin kautta ajetun ja kaikuvan kitaran sekä Vilen laiskahkon laulun. Kappale liikkuu jossain edellisen albumin Jesus Feverin ja Baby's Armsin välimaastossa tunnelmaltaan ja tempoltaan. Vilen musiikista tulee ainakin minulle aina matkustusfiilis, sellaiset päivät, jolloin ei ole kiire mihinkään.

Pääsin näkemään Kurt Vilen Tukholmassa viime kesänä, mutta ehkä se Strand ei ollut paras mahdollinen keikkapaikka tai sitten oma sijaintini ihmisten kulkureitillä oli vain tosi huono. Hyvältä kuitenkin kuulosti. Paljon mitään en nähnyt, paitsi vilauksen kiharoista.

Kurt Vilen uutuus Waking on a Pretty Daze julkaistaan 9.4. Osalla tulevan kiertueen keikoista on muuten lämppäämässä Angel Olsen, josta kirjoitinkin pari päivää sitten.

Alla oleva video ei ole varsinaisesti musiikkivideo, vaan kappaleen mittainen doumentti albumin kansikuvan teosta. Kurt Vile siis vaatimattomasti maalautti albumin kansikuvan tuollaiselle jouten olleelle seinän palaselle kotikaupungissaan. Aika mieletöntä.


Ei kommentteja: