keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Uutta musiikkia Göteborgista ja Turusta

Junip on vastuussa yhdestä elämäni suurimmista keikkapettymyksistä. Göteborgilaisyhtye esiintyi Tavastialla keväällä 2010, ja lähdin keikalta hyvin harmistuneena (sitä ei tapahdu usein). Soundit olivat todella huonot, koska bassorumpu oli miksattu ihan järjettömän kovalle, ja vasta miksauskopin tienoilla kuunteleminen alkoi olla siedettävän tuntuista. Kuunteleminen lavan läheisyydessä ei siis tullut kuuloonkaan, koska miksaus sai minut huonovointiseksi. Yritäpä siinä sitten nauttia musiikista.

Keikka oli muutenkin aika intohimoton ja kappaleet kuulostivat täysin samalta kuin albumilla. Olin niin rakastunut Fields-albumiin, että odotin keikalla olevan sen mukainen, hypnoottinen tunnelma. Aina ei voi olla oikeassa, tai saada mitä haluaa. Onneksi seuraavan päivän The Nationalin keikka pelasti Helsingin-reissun.

Junipin debyyttialbumi Fields julkaistiin vuonna 2010, minkä jälkeen yhtyeestä ei olekaan kuulunut juuri mitään. Paitsi tänään, kun yhtye julkaisi uuden singlen huhtikuussa ilmestyvältä albumiltaan. Line of Firessa on Junipille tyypillinen kitararytmi, ja José Gonzálezin ääni on yhtä kaikuva ja etäinen kuin ennenkin. Kappale ei siis tarjoa mitään suurta yllätystä tai vie yhtyettä uusiin suuntiin, mutta eihän tuota huonoksikaan voi sanoa.

Junipin uuden sinkun voi ladata ilmaiseksi täältä. Olen muuten huomannut, että albumi-teasereiden teko on kasvattanut hurjasti suosiotaan viime aikoina. Tuntuu, että jokaista albumia markkinoidaan lyhyellä videolla/videoilla, mikä on tietenkin merkki musiikkibisneksen muutoksesta. Parhaimmillaan teaserit voivat tietenkin olla ihan huikeita, joten en vastusta tätä kehitystä. Ainakin Rubikin Solar-mainosvideot (klik ja klik) olivat hauskoja! Junipin teaserin voi tsekata tästä.Göteborgista onkin helppo vaihtaa aihetta Suomen Turkuun. 

Sen lisäksi, että Markus Perttula on julkaisemassa albumia Sans Paraden kanssa, hän julkaisi tänään Ainoa tie -nimisen soolosinglen. Kappale on muuttunut jonkin verran demoversiosta, jota kuuntelin aikanaan hyvinkin ahkerasti, ja sinkulla laulaa myös Magdalena Valkeus. Itse ihastuin erityisesti singlen b-puoleen! Toivottavasti Perttulalta ilmestyy joskus vielä kokonainen sooloalbumi, koska hänen musiikkinsa on aina ollut mielenkiintoista. Ja kyllähän tuota ääntä kuuntelisi mielellään kokopitkän verran.

Taisin törmätä Markus Perttulaan ensimmäisen kerran kuunnellessani Syvissä vesissä -kokoelmaa pari vuotta sitten. Levyllä Perttula versioi CMX:n Vallat ja väet -kappaleen, ja vaikutuin siitä niin paljon, että oli pakko ottaa heti selvää hänen muusta tuotannostaan. Pidin silloin, pidän edelleen. Kannattaa tutustua!

Markus Perttula Soundcloudissa.
Vallat ja väet Spotifyssa.   


Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ei kommentteja: