maanantai 14. tammikuuta 2013

Artistiesittelyssä: Tom Odell


Sydämeni suli niin kirjaimellisesti kuin vain voi, kun eilen kuulin Tom Odellin viime lokakuussa julkaistun debyytti-EP:n, Songs From Another Love. Täydellistä, yksinkertaisesti täydellistä. Tuntui siltä, että juuri tätä olen alitajuisesti kaivannut jo kauan.

Odellin laulussa ja soitossa on niin paljon voimaa, tunnetta ja intohimoa, melodiat ovat vahvoja ja biisit kasvavat mielettömiin mittoihin. Taatut kylmät väreet. Can't Pretendin loputtua olin täysin sanaton, päässä pyöri vain sanat käsittämätöntä, järjetöntä, ja minun täytyi kuunnella EP:tä repeatilla koko ilta.

22-vuotiaan miehen äänessä on jotain sanoinkuvaamatonta, se on yhtä aikaa vahva ja herkkä. Odell on sanonut haastatteluissa, että lyriikat kertovat hänen henkilökohtaisista kokemuksistaan, mikä jostain syystä aina lisää musiikin kiehtovuutta. Kaiken lisäksi EP:n kannessa on kuva Odellista ex-tyttöystävänsä kanssa.

Joulukuussa Odell voitti Brit Awardsien Critics' Choice -kategorian. Aikamoinen saavutus ottaen huomioon, että Odell on julkaissut vain neljä kappaletta sisältävän EP:n. Debyyttialbumi julkaistaan 15.4.2013, ja voisin ennustaa herra Odellille muutenkin varsin kiireistä vuotta.


Tom Odell on kotoisin Chichesterista, Etelä-Englannista. Hän aloitti pianon soiton seitsemänvuotiaana ja ensimmäiset laulut syntyivät 13-vuotiaana. Hän joutui pitämään säveltämisen omana salaisuutenaan, koska jalkapallo ja muu sellainen oli hänen ikäluokassaan paljon siistimpää eikä Odellin instrumentti myöskään ollut katu-uskottavimmasta päästä. Käytyään koulut kotikaupungissaan Odell muutti Brightoniin opiskelemaan Brighton Institute of Modern Musicissa ja alkoi tehdä pieniä keikkoja esimerkiksi Open Mic -illoissa, joissa yleisö ei yleensä ollut kovin kiitollista.

Odellin kärsivällisyys ei-kuuntelevan yleisön sietämisessä tuotti tulosta, sillä Burberryn suunnittelija Christopher Bailey sai vihiä Odellista ja otti yhteyttä hänen manageriinsa. Huhtikuussa 2012 Odell esiintyi Burberry World Live Tourilla Taipeissa, ja Another Love -kappale soitettiin Burberryn S/S13-näytöksessä ja se on myös saman malliston mainosvideon taustamusiikkina. Viime syksynä Tom Odell kiersi Jake Buggin lämppääjänä ympäri Britanniaa, ja keväällä hänellä on oma kiertue, joka käy sekä Yhdysvalloissa, Kanadassa että Britanniassa.

Minä olen täysin myyty ja rakastunut. Luultavasti moni muukin kokee saman kohtalon kuullessaan Tom Odellin lauluja.

Another Loven ja Sensen demoversiot voi ladata ilmaiseksi täältä


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa!!!

Oona kirjoitti...

Nimenomaan! :)