lauantai 12. tammikuuta 2013

Matti Johannes Koivulta single ja New Orderin albumi ennakkokuuntelussa


Apua, mitä tapahtuu? Myös Matti Johannes Koivu kertoi eilen, että Jos muutat mielesi -niminen sinkku on nyt kuultavissa, ostettavissa iTunesista, ja Youtubessa puolestaan on pieni haastattelupätkä singleen liittyen. Albumi julkaistaan myöhemmin keväällä.

Mikä päivä! Ensin Samae, sitten Matti Johannes Koivu! En ehkä kestä.

Koivun tyyli ei tarjoa mitään suuria yllätyksiä, mutta sanotaan vaikka niin, että Jos muutat mielesi jatkaa samoilla linjoilla edellisen Toisen maailman nimi -albumin kanssa.

Rolling Stonen nettisivuilla voi nyt myös kuunnella ennakkoon New Orderin tiistaina virallisesti julkaistavan  Lost Sirens -albumin. Olin hyvin ihmeissäni, kun kuulin leyvn näkevän päivänvalon, koska Manchester-leirissä on ollut lievästi sanottuna pieniä erimielisyyksiä. Basisti Peter Hook puhuu katkerasti entisestä bestiksestään Bernard Sumnerista, ja varmasti Bernard Sumner sanoo samat asiat Hookysta. En tiedä, miten tämä kahdeksan ennenjulkaisemattoman kappaleen albumi on lopulta saatu kasaan, mutta luultavasti se on viimeinen tällä kokoonpanolla.

Riita Sumnerin, Hookin ja rumpali Stephen Morrisin välillä lähti liikkeelle  "pienestä" erimielisyydestä ja väärinkäsityksestä. Vuonna 2006 Hook ehdotti bändin muille jäsenille, että he lopettaisivat kiertämisen. Ilmeisesti Hook luuli asian olevan sillä selvä, sovittu ja hyväksytty, mutta muut taisivat olla eri mieltä. Vuonna 2011 New Order nimittäin julkisti uusia keikkoja! Nimi oli edelleen New Order, mutta Hook ei kuulunut kokoonpanoon. Ja nyt tilanne taitaa olla sen verran tulehtunut, etteivät Hook ja Sumner pysty puhumaan toisilleen kuin lakimiestensä kautta.

Lisää närää entisten joydivisionilaisten välille on aiheuttanut se, että Peter Hook on tehnyt The Light -yhtyeensä kanssa Joy Division -keikkoja eli soittanut kokonaisuudessaan aina jonkin tietyn albumin alusta loppuun ja bonuksena tietenkin Love Will Tear Us Apartin. Viime keväänä hän taisi esittää Suomessa Closerin, ja minä pääsin kuulemaan Manchesterin Factory251:ssä Still-albumin. Se esitettiin tuolloin ensimmäisen kerran kokonaisuudessaan. Oli sattumoisin myös Ian Curtisin itsemurhan vuosipäivä. 

Onkohan tämä jokin normaali tapa lopettaa manchesterilainen bändi? Draama, riidat? The Smithsille ei käynyt hyvin, ja lopulta hekin olivat oikeudessa, Gallagherin veljekset nälvivät toisiaan mediassa eivätkä ole minkäänlaisissa väleissä ja nyt vielä New Order. Draamaa liittyi toki myös Joy Divisionin loppuun. Jos joku keksii vielä lisää esimerkkejä, saa vinkata!

Ei kommentteja: