perjantai 4. marraskuuta 2016

Uusi bändi: Yak

Kuva täältä.

Surraava sähkökitara, vahva basso ja kiirehtivä tempo kuvaavat brittiläistä Yakia, jonka uusimman tuplasinkun on tuottanut jälleen kerran Pulpin basisti Steve Mackey

Psykedeelistä rockia soittava yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Alas Salvation toukokuussa ja on saanut suitsutusta etenkin keikoistaan. Yakia on jo kutsuttu saaren parhaaksi live-bändiksi. Bändin keikalla ei kannata odottaa slovareita tai taukoa hyppimisestä ja tanssimisesta, mutta refleksit kannattaa pitää tarpeeksi terävinä, sillä laulaja Oli Burslemillä on paha tapa heittää instrumentteja yleisöön päin. Hän itse kuvailee antavansa bändille etenkin keikoilla kaikkensa. "Se tuntuu uhraukselta,"Burslem on sanonut. 

Tällä on ollut hintansa. Burslem totesi NME:lle: "Jos tämä loppuisi huomenna, olisin hieman helpottunut."

Yhtyeen ensimmäiset julkaisut olivat lähempänä punkia kuin rockia, mutta lokakuun puolivälissä julkaistun Heavens Above -tuplasinkun nimibiisi ja alla oleva Semi-Automatic ovat huomattavasti aiempaa melodisempia.

Kaikista siisteintä on kuitenkin se, että yhtye on lämmitellyt muun muassa suurta suosikkiani The Last Shadow Puppetsia!

Kuuntele Alas Salvation tästä.

Ei kommentteja: