sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Esittelyssä tämän hetken paras bändi: Blossoms

Blossoms Readingissa. Kuva: Kennerdeigh Scott

Kaikki Manchesterista tuleva musiikki on hyvää -mantrani on osoittautunut jälleen paikkansa pitäväksi. Suur-Manchesterin Stockportista lähtöisin oleva Blossoms on tämän hetken lupaavin nuori bändi. Britannian albumilistan kärkeen debyytillään kiivennyt yhtye on tänä syksynä ollut Jake Buggin lämmittelijänä, eli näin bändin livenä maanantaina Tukholmassa.
Tom Ogden Tukholmassa. Kuva: Oona Lohilahti

Kun Blossoms aloitti puolen tunnin settinsä, menin sanattomaksi. Musiikki oli raikasta, tanssittavaa ja jopa euforista. Uuteen bändiin syttyy hyvin harvoin heti ensimmäisestä säkeistöstä alkaen, mutta Blossomsin kohdalla ei ollut muuta vaihtoehtoa. Vastaavaa intoa ja uskoa omaan tekemiseen ei usein näe.

Vuonna 2013 perustettu Blossoms on tehnyt järjestelmällisesti töitä maineen saavuttamiseksi. Sen kuulee omasta soundista ja näkee kiertuelistasta, joka ylettyy lähikuukausina Japaniin asti. Indiepopbändi on jo tunnettu nimi Britanniassa, ja elokuussa ilmestynyt debyyttialbumi Blossoms oli yksi vuoden odotetuimmista. BBC nosti bändin neljännelle sijalle vuoden 2016 parhaiden uusien bändien listallaan.

Blossomsin musikki tuo mieleen monesti ylistämäni The Casbahin, josta ei ole kuulunut ep:n jälkeen mitään. Bändi tekee tarttuvaa popmusiikkia ja ottaa vaikutteita niin The Beatlesilta kuin Oasikseltakin, mutta lisää näihin elementteihin oman psykedeelisen popvivahteen. Hyvin tuotetulla debyyttialbumilla kaikki soundit ovat tasapainossa. 12 kappaleen joukossa on ainoastaan muutama "ihan ok" biisi, mikä on ensimmäisen levyn julkaisseelta bändiltä mahtava saavutus. Blossomsin soundi on sellainen, jota monet aloittelevat bändit varmasti yrittävät jäljitellä.

Blossomssista tekee vieläkin paremman laulaja Tom Ogdenin miellyttävä (yritän siis päästä yli Tom Odellista toisen Tom O:n avulla), mutta erottuva ääni ja intohimoinen, mutta rauhallinen esiintyminen. Ennen kaikkea Blossoms kuulosti ja näytti täysin valmiilta bändiltä, jonka ei tarvitsisi tehdä enää lämmittelykeikkoja, vaikka pääesiintyjä olisikin Jake Bugg. Bändin ympärillä leijuu tällä hetkellä sellainen ilmapiiri, että tämä on vasta alkua. Oletan Blossomsin kasvavan yhdeksi Britannian suosituimmista bändeistä.

Blossoms saapuu ensi vuoden kiertueellaan myös Suomeen! Nähdään siis 20. helmikuuta Tavastialla – ostin jo lipun! Osta siekin. Ei kommentteja: