tiistai 2. heinäkuuta 2013

Biisit: Kalle Kaasinen - Laitetaan maailma uusiksi / Tulevaisuuden jälkeen

Kalle Kaasinen julkaisi eilen kesäsinglen Laitetaan maailma uusiksi / Tulevaisuuden jälkeen. Viimeksi kun kirjoitin Kaasisesta hän oli juuri julkaissut englanninkielisen tuplasinkun. En tiedä, mikä on laulukielen vaihtelemisen takana, mutta laulu ja tekstit toimivat mielestäni mainiosti kummallakin kielellä. 

Erityisesti singlen ensimmäinen kappale Laitetaan maailma uusiksi sai hymyilemään jollain tapaa egotrippimäisen fiiliksensä ansiosta. Kappaletta kuunnellessa tuli samanlainen huoleton olo kuin kuunnellessani yhtyeen raitaa Tällaisena iltana. Raikas, kevyt, kesäinen. Laitetaan maailma uusiksi onkin taas yksi osoitus Kaasisen kyvystä tehdä hyvin erilaisia biisejä ja hioa ne loppuun asti. Kappaleessa vierailijoina ovat niin ikään joensuulaisen Eläimen Timo Torvinen ja Laura Kaljunen.

Tulevaisuuden jälkeen puolestaan viehättää erityisesti fraseerauksen ja jännän melodian osalta, mutta c-osa keskeyttää kappaleen etenemisen vähän hassusti. Kappale on jatkumoa Kaasisen englanninkielisten kappaleiden soundimaailmalle, ja näin monta eri "tyyliä" jo kuulleena odotan kyllä suurella mielenkiinnolla, millaista materiaalia tulevaisuudessa toivottavasti ilmestyvä albumi tarjoaa.


Ei kommentteja: