sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Biisi: Laura Veirs - Sun Song

Vaikka Laura Veirs on tehnyt uransa aikana jo kahdeksan studioalbumia, kuulin hänestä ensimmäisen kerran juuri äsken. Veirs on amerikkalainen laulaja-lauluntekijä, jonka musiikillinen ura alkoi collegessa tyttöpunkbändissä -  ei uskoisi. Hänen musiikkinsa juuret ovat folkissa, mutta biiseissä on paljon vaikutteita eri puolilta musiikkikenttää eivätkä kappaleet ole pelkkää nainen ja kitara -tyylistä folkia.

Sun Song on ensimmäinen single 20.8. julkaistavalta Warp and Weft -levyltä. Rumpujen kevyt rytmi, jousisovitukset ja lauluharmoniat tekevät Sun Songista äärettömän kauniin ja haikean, toisaalta toiveikkaan. Minulle tuli samalla tavalla kylmät väreet kuin Laura Marlingia kuunnellessa: akustinen kitara, lauluääni ja jouset voivat olla yhdistelmä, johon ei ole mitään lisättävää.

2 kommenttia:

J kirjoitti...

Laura Veirs on kyllä hieno artisti. Itselleni Year of meteors porttialbumina, mutta onpa kyllä monta albumia tutustuttavana. Päätös itselleni: Kuuntele tänään Laura Veirsia.

Oona kirjoitti...

Albumejahan näyttäisi riittävän vaikka kuinka monelle illalle! Hurja määrä musiikkia. Oon kuunnellut tuota Sun Songia repeatilla nyt pari päivää, joten voisi kohta siirtyä vanhempaankin materiaaliin. Ensivaikutelma artistista on varsin hyvä!