tiistai 30. heinäkuuta 2013

Biisi: Jaws - Gold

Jawsin debyytti-ep, sisältöön nähden kohtalaisen osuvasti nimetty Milkshake julkaistiin huhtikuussa. Ep oli melkoisen sekalainen kokoelma erityylisiä kappaleita, mutta yleisesti yhtyeen soundia voisi verrata esimerkiksi Beach Fossilsiin. Välillä pehmeiden kitaroiden päälle jäätiin minun makuuni lepäilemään vähän liiaksi. Tällaisessa vähän unisessa ja laiskassa popissa on usein vaarana tylsyys.

Gold on yhtyeen uusin single ja esittelee jälleen kerran uuden puolen yhtyeestä. Nyt tarjotaan napakkaa ja simppeliä kitarariffiä (siellä on hei säröäkin!), mukava melodia ja enemmän volyymiä. Laulaja Connor Schofieldin aika yksisävyinen ääni pääsee tässä paremmin esille kuin ep:n hissuttelubiiseissä.

Gold toimii ja menee eteenpäin. Biisissä ei oikeastaan ole mitään turhaa eikä mitään vikaa, vaikkei se toisaalta ihan hirveän omaperäinenkään ole. Mutta suunta on oikea. Tämän biisin perusteella haluaisin ehdottomasti nähdä bändin livenä.

Englannin West Midlandsista kaikuu ylipäänsä aika hyviä soundeja tällä hetkellä. Birminghamilaisen Jawsin lisäksi Peace ja Swim Deep tulevat samoilta seuduilta.


Ei kommentteja: