torstai 28. maaliskuuta 2013

Noah and the Whale - There Will Come a Time ja Laura Marling - Where Can I Go

Brittiläinen folkahtavaa indietä soittava Noah and the Whale julkaisi juuri ensimmäisen singlen 6.5. ilmestyvältä neljänneltä pitkäsoitoltaan Heart of Nowhere. En koskaan lämmennyt edelliselle levylle niin paljon, mutta tässä There Will Come a Timessa on ihan uudenlaista asennetta - pidän!

Tutustuin yhtyeeseen joskus vuosia sitten The First Days of Spring -albumin myötä. Sanoitukset ovat aivan hämmentävän suorat ja käsittelevät vain ja ainoastaan laulaja Charlie Finkin eroa singer-songwriter Laura Marlingista. Klassikko, sanoisin. Näin yhtyeen livenä pari päivää vajaa vuosi sitten syntymäpäivänäni Manchesterissa enkä olisi voinut toivoa parempaa päätöstä juhlapäivälle.



Laura Marlingista tuli mieleeni, että hänkin julkaisi juuri Where Can I Go -nimisen ensisinglen toukokuun lopussa ilmestyvältä Once I Was an Eagle -albumilta. Kaunis kappale, taattua Laura Marling -laatua. Olin Laura Marlinginkin keikalla viime keväänä, ja vaikka tyttö soittaa ja laulaa täysin ilmeettömänä, se on silti ihan uskomattoman koskettavaa.


Ei kommentteja: