torstai 7. maaliskuuta 2013

Bändiesittelyssä: The Strypes

Irlantilaisbändi The Strypes on puhuttanut Irlantia ja Brittejä jo vajaan vuoden. Syy ei ole pelkästään hyvä musiikki, vaan osittain myös ikä. Yhtyeen jäsenten keski-ikä on 15 vuotta. 

Bändi perustettiin Irlannin Cavanissa vuonna 2011 basisti Pete O'Hanlonin mukaan siksi, kun hän ei ollut yhtään taitava urheilussa. Hän päätti kokeilla musiikkia ja huomasi olevansa siinä ihan hyvä. Debyytti-EP Young, Gifted & Blue julkaistiin huhtikuussa 2012, minkä seurauksena he tekivät sopimuksen Sir Elton Johnin Rocket Music Managementin kanssa, ja joulukuussa allekirjoitettiin levytyssopimus Mercury Recordsin kanssa. EP myös nousi iTunesin blues-listan ykkössijalle ilmestymistään seuraavana päivänä. Loppuvuodesta The Strypes kaiken lisäksi rankattiin NME:n vuoden 2013 lupaavimpien bändien ykkössijalle. 

Tällä hetkellä yhtyeen ohjelmistoon kuuluu aika paljon covereita esimerkiksi Chuck Berrylta, The Beatlesilta, Slim Harpolta ja Bo Diddleylta. The Strypesin omat kappaleet ovat klassisista rhytmn&bluesia ja rock'n'rollia, joissa vaikutteet The Yarbirdsilta, The Animalsilta ja The Rolling Stonesilta ja alkuaikojen Arctic Monkeysilta ovat kyllä kuultavissa, mutta jotenkin ne onnistuvat silti tarjoamaan jotain uutta ja kuuntelemisen arvoista. The Strypesin ote covereihinkin on toisinaan jopa punkahtava, erittäin energinen ja raikas. Ehkä se on sitä nuoren iän tuomaa intoa, mikä kuuluu musiikissakin.

Tällä hetkellä yhtyeen suosio luultavasti perustuu heidän ikänsä ja valitun musiikkityylin väliseen kiehtovaan ristiriitaan ja keikkojen intensiivisyyteen. Monet heidän idoleistaan, kuten Jeff Beck ja Paul Weller ovat ehtineet ylistää tulokkaita kilpaa kriitikoiden kanssa.

Saa nähdä jääkö The Strypes yhden hypen ihmeeksi, vai löytyykö heiltä enemmänkin ideoita kunhan tuosta vähän kasvavat. Mielenkiintoinen uusi yhtye joka tapauksessa. Debyyttialbumia työstetään parhaillaan, mutta mistään julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu.
Ei kommentteja: