torstai 6. joulukuuta 2012

Nationaldagen med First Aid KitGrattis Finland! Men förlåt Sauli, jag kan inte titta på din första nationaldagsmottagning ikväll eftersom jag har andra planer...

Jostain syystä tämä syksy on ollut yksi elämäni hiljaisimmista keikkasyksyistä. Tampereen tarjonta on ollut vähän heikkoa eikä Helsingissäkään ihan jatkuvasti viitsi/ole varaa/aikaa ravata. Mutta tänään suuntaan kohti Circusta, jossa Mirel Wagnerin jälkeen lavalle astelee ihana ihana ihana First Aid Kit!

Kaveri kysyi jo kesällä, haluanko tulla keikalle eikä tarvinnut kahta kertaa kysyä. Kävin katsomassa ruotsalaisduoa helmikuussa Manchesterissa, ruotsalaisessa seurassa vieläpä. Hyvä ilta. Muistaakseni juhlistimme hyvää keikkaa jälkeen päin vielä kahden punnan coktaileilla, voiko parempaa ollakaan.First Aid Kitin tammikuussa julkaistu Lion's Roar -albumi on helposti yksi vuoden parhaista, top vitosessani. Ylistystä on tullut lähes kaikilta mahdollisilta musiikkimedioilta, ja viimeksi tänä aamuna huomasin, että Rolling Stones valitsi Emmyloun vuoden kymmenenneksi parhaaksi kappaleeksi!

Olin sattumoisin koko kesän töissä Ruotsissa ja voi sitä ärsytyksen määrää, kun Ilosaarirock päätti tuoda kaksi hyvää ruotsalaista, First Aid Kitin ja The Hivesin, kotikaupunkiini juuri silloin, kun en itse päässyt paikalle... Paikkasin tilannetta liikakuuntelemalla Lion's Roaria ajellessani työpäivien aikana autolla. Hassuinta oli se, että sitä ei voinut lopettaa. Aina levyn päätyttyä oli aloitettava alusta. Jos tahtoi pitää taukoa levystä, oli yksinkertaisesti jätettävä se kotiin.

Mutta jottei mene liian ruotsalaiseksi mainittakoon, että ehdin todennäköisesti viideksi television ääreen katsomaan Tuntematonta sotilasta.  
Ei kommentteja: