torstai 27. lokakuuta 2016

Liam Gallagherilta sooloalbumi ensi vuonna

Liam Gallagher vuonna 1994 Manchesterissa. Kuva: Kevin Cummins


Gallagher-fanit ovat joutuneet olemaan pari vuotta täysin Noelin aktiivisuuden varassa, mutta ensi vuonna tilanne tasapainottuu jälleen. Liam Gallagher on nimittäin allekirjoittanut levytyssopimuksen Coda Music Agencyn kanssa

Tiedossa on siis Liam Gallagherin ensimmäinen sooloalbumi! Tämä on pieni yllätys, sillä Gallagher on aiemmin kieltänyt lähtevänsä soolouralle, koska se "tekisi hänestä kusipään". No, nyt mies myönsi olevansa kusipää, mutta korosti, ettei lähde soolouralle. Hän vain sattui kirjoittamaan kymmenisen kappaletta, jotka äänitetään. 

"They’ve got flair, attitude, the melodies are sick and the words are fucking funny. We’ll record them this year and release it next year. It’ll shock people. It’s a record written by me, that’s got all the right ingredients and sounds well tasty. You won’t be scratching your chin. It’s not Pink Floyd and it ain’t Radiohead. It’s chin-out music.” - Gallagher NME:ssä

Tätä ennen Liam Gallagher lauloi Beady Eye -yhtyeessä, joka perustettiin Noelin jätettyä Oasiksen vuonna 2009. Toissavuonna Beady Eye ilmoitti, ettei ole enää olemassa. 

Gallagher twiittasi lokakuun puolivälissä kuvan studiolta, joten äänitykset ovat käynnissä. Sooloalbumi julkaistaan näillä näkymin ensi vuonna. NME ehtikin jo riemuita Gallagherin paluusta toteamalla, että "juuri nyt maailma tarvitsee Liamin kaltaisen rocktähden".

Totta kai kaikilla muillakin oli ikävä Liamia. Beady Eyen jälkeen hän on kunnostautunut viihdyttäjänä ja viihdyttänyt etenkin veljensä kustannuksella. Vähän aikaa sitten hän kutsui Noelia Twitterissä perunaksi. Kahdesti. Lovely lad. 

Parastahan tässä on kuitenkin se, että minulla voisi vihdoin olla mahdollisuus nähdä Liam livenä. Noelia olen kuunnellut jo kolmesti. 

Ei kommentteja: