lauantai 11. toukokuuta 2013

Live: The Casbah @ Teerenpeli

Löysin itseni eilen illalla vähän erikoisesta paikasta: Tampreen Teerenpelistä. Ei ollut tullut mieleenkään, että siellä järjestettäisiin keikkojakin, mutta onneksi huomasin perjantai-iltapäivänä, että The Casbah esiintyy siellä illalla! Sekosin vähän. Tai aika paljonkin.

The Casbahin löytäminen viime syksynä oli intensiivinen kokemus, koska en pystynyt lopettamaan All Eyes Open -ep:n kuuntelua enkä edes tahdo arvailla, kuinka monta soittokertaa sille on tähän mennessä kertynyt. Luulavasti luku on kolminumeroinen. Tunnetta on mahdotonta selittää eikä sitä voi ymmärtää, mutta joskus jonkin bändin musiikki vain tekee hyvin koordinoidun täsmäiskun sille aivojen alueelle, joka vastaa onnellisuudesta.

Olin siis valtavan iloinen, kun pääsin vihdoin näkemään yhtyeen livenä! Vaikka Teerenpeli ei ollut ihanteellisin keikkapaikka, ja paikalle tulleet muutamat kymmenet katsojat olivat pääosin tulleet katsomaan illan pääesiintyjää, belgialaisista, suomalaisista ja espanjalaisesta koostuvaa Rising Sparksia, en pettynyt. Minun kohdallani kovat odotukset johtavat usein pettymiseen, mutta yhtye oli lavalla niin energinen, etten voinut lopettaa hymyilemistä. Ep:ltä soitettiin vain Flowers, mutta 45-minuuttisen setin kaikki biisit olivat kyllä mieleeni. Suunta on ehkä vieläkin brittipopimpi kuin ep:llä. 

Toivon kovasti, ettei seuraavaa keikkaa ei tarvitse odottaa taas puolta vuotta. The Casbahin mieletöntä musiikkia voi ja pitää kuunnella täällä.

Tässä vielä pari kuvaa, jotka nappasin eilen uuden objektiivin testausmielessä. En ole harrastanut keikkakuvausta muuten kuin iPhonella, mutta ehkä tämänkin oppii harjoittelemalla.


Ei kommentteja: